Dne 19.5.2018 smo člani OZSČ Mislinjska dolina  v skladu z letnim načrtom aktivnosti izvedli vojaško-strokovno ekskurzijo na območje Gorenjske.

Obiskali smo VojašnicoPetra Petriča v Kranju. Tu so nas najprej sprejeli  člani Društva Bilečanci. V njihovih prostorih so  nam predstavili svoje dejavnosti, postregli z napitkom ter nam razdelili spominske trakove. Zatem smo si ogledali Muzej Teritorialne obrambe.

V osrednjem delu našega obiska vojašnice pa sta nas sprejela poveljnik in načelnik štaba Logistične brigade SV, ki sta nam predstavila vojašnico ter strukturo in dejavnost logistične enote. V nadaljevanju smo si ogledali dinamične predstavitve različnih  enot  v vojašnici. V restavraciji vojašnice pa smo bili postreženi z obrokom vojaške prehrane.

Po vojaško-strokovnih ogledih smo se sprehodili skozi mestno jedro Kranja. Tu smo obiskali Kranjski grad in si ogledali razstavo Prelepa Gorenjska.  Odpeljali smo se še na vrh Šmarjetne, kjer smo si z lepe razgledane točke ogledali lepote Gorenjskega območja, tako nižinskega dela, a še posebej okoliških gorovij.

Naše bivanje na Gorenjskem smo zaključili v gostišču Lakner na območju Brda pri Kranju, kjer so nas postregli z značilno njihovo prehrano.

Zadovoljni, dobro razpoloženi in s polno lepimi vtisi, smo se preko Trojan vrnili na Koroško.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo: Konrad Javornik

Fotografije: Igor Brezovnik, Stanko Plevnik