Člani OZSČ Mislinjske doline, smo se dne 15. 5. 2017 v velikem številu udeležili prireditve Slovenske vojske, ki je bila tokrat na našem območju, na letališču Slovenj Gradec.

Na prireditvi, ki je bila odprta za javnost, je Slovenska vojska predstavila svojo opremo in  oborožitev, zaključila pa se je z osrednjo slovesnostjo in postrojem enot ob dnevu Slovenske vojske.

Na prireditvi smo člani OZ SČ Mislinjske doline skupaj z ostalimi združenji ZSČ s Koroške organizirali stojnico, na kateri smo v sliki in besedi  predstavili dejavnosti ZSČ.  Obiskovalcem smo  razdelili nekaj  promocijskega materiala ZSČ, v sodelovanju z lokalnimi strukturami pa smo predstavljali tudi nekatere zgodovinske in turistične znamenitosti  Koroške.

Stojnico je obiskala in na njej za kratek čas tudi poklepetala s člani ZSČ, ministrica za obrambo, ga. Andreja KATIČ. Sicer je bila stojnica ZSČ dobro obiskana s strani udeležencev prireditve, tako članov ZSČ kot ostalih obiskovalcev. Prisotnost na stojnici smo člani ZSČ izkoristili za druženje ter prijetne klepete.

Praznovanje Dneva SV na letališču Slovenj Gradec je bila dobra promocija za širjenje pozitivnega mnenja tako za Slovensko vojsko, kot za dejavnosti  ZSČ na Koroškem.

Besedilo:  Konrad JAVORNIK

Fotografije:  Konrad JAVORNIK in Miloš PEČOLER

This slideshow requires JavaScript.