Člani OZSČ Mislinjske doline smo se v soboto 1. decembra udeležili »Pohoda po poteh Soške fronte« To je bila naša peta udeležba, na sicer 20. tovrstnem pohodu.  Aktivnosti smo se udeležili s skupnim prevozom častnikov in gornikov ter njihovih družinskih članov s Koroške regije.

Ob dobro pripravljeni in izvedeni aktivnosti s strani organizatorja OZSČ Nova Gorica, smo uživali na samem pohodu, z zanimanjem smo spremljali vse podane predstavitve dogajanj iz časa I. svetovne vojne na tem področju. Posebej smo bili navdušeni nad vsem videnem na vrhu samega Sabotina, kjer smo v lepem sončnem vremenu  občudovali naravne zanimivosti ter bili navdušeni nad dobro organizirano postrežbo prireditelja.

Korošci smo kasneje naše bivanje na širšem območju Goriškega izkoristili še za oglede drugih zanimivosti. Na razglednem vrhu Cerje, na robu kraške planote, smo obiskali Pomnik braniteljem slovenske zemlje. Z razgledom z vrha kamnite trdnjave smo občudovali lepe poglede na Jadransko morje, Furlansko nižino, Julijske Alpe in Vipavsko dolino.

Pred vrnitvijo proti Koroški pa smo obiskali še kmetijo Vodopivec v Dornberku, kjer smo poizkusili letošnji vinski pridelek  in nabavili nekaj sadja pridelanega na tem območju.  Polni dobrih vtisov, dobro razpoloženi in zadovoljni smo se srečno vrnili na Koroško.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo: Konrad Javornik.

Fotografije:  Vojko Pisar, Konrad  Javornik in Mirko Tovšak.