Dne 16. 6. 2018 smo člani OZSČ Mislinjske doline v okviru vojaško-strokovnega usposabljanja izvedli orientacijski pohod in usposabljanje s predstavitvijo novejše vojaške opreme. Tokrat smo aktivnost izvedli na območju občine Mislinja.

Zbrali smo se v objektu bivše osnovne šole na Završah. Tu nas je sprejel predsednik Vaške skupnosti g. MRAK Leopold, ki nam je predstavil kraj ter njegove zgodovinske in kulturne znamenitosti.

Sam pohod je bil izveden po obronkih kraja, od šole do cerkve sv. Rupreta. Obiskali smo dva spomenika posvečena žrtvam druge svetovne vojne ter se seznanili z dogodki iz tega obdobja.

Med pohodom je pripadnik SV, praporščak Igor LEDINEK,izvedel predstavitev in usposabljanje s področja orientacije in uporabe vojaških zemljevidov.

Po vrnitvi do objekta bivše šole, so nam pripadniki SV predstavili novejšo vojaško opremo. Praktično smo se seznanili z novejšo oborožitvijo in zaščitno opremo, ki jo uporabljajo pripadniki SV. Prisotni so z zanimanjem spremljali predstavitev ter praktično preizkušali rokovanje s temi sredstvi. Posebej pozorno, s praktično uporabo, so opremo preizkušale tudi pripadnice nežnejšega spola.

Aktivnost smo zaključili s skupno malico in družabnim srečanjem.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo: Konrad Javornik, fotografije: Bojan Keber.