Člana OZSČ Mislinjske dolin sta v okviru občinske delegacije Mestne občine Slovenj Gradec, v času od 21. 4. do 23. 4. 2022, udeležili prireditev ob občinskem prazniku občine Gornji Milanovac v Srbiji. Občini Slovenj Gradec in Gornji Milanovac sta sklenili partnerstvo v spomin na dogodke iz časa druge svetovne vojne, ko je bilo v Srbijo izgnanih več tisoč Slovencev. Partnerstvo je bilo leta 2004 obnovljeno. Leta 2018 smo Gornji Milanovac, na posebno povabilo obiskali tudi člani OZSČ Mislinjske doline s ciljem, da obnovimo sodelovanje tudi med častniškimi organizacijami. Letos je bil že tretji naš obisk v Gornjem Milanovcu.

Poleg naše prisotnosti na občinskih prireditvah so nas posebej sprejeli tudi člani Občinske organizacije zveze rezervnih vojaških starešin Gornji Milanovac. Na družabnem srečanju smo obujali spomine na nekdanje skupne dejavnosti in sodelovanja. Z vodstvom njihove organizacije smo se tudi tokrat dogovorili za nadaljnje sodelovanje. Povabili smo jih, da obiščejo Slovenj Gradec v okviru občinskega praznika.

V prihodnosti si želimo razvijati in dopolnjevati sodelovanje z izmenjavo mnenj, izkušenj in dobrih praks s področja organiziranosti in delovanja organizacij ter s športno-rekreativnimi srečanji in druženjem.

Besedilo: Konrad JAVORNIK

Fotografije: Janko KOLAR