V soboto 27.  junija 2020, smo se člani OZSČ Mislinjske doline  udeležili usposabljanja, ki so ga organizirali v OZSČ Mežiške doline.

Usposabljanje je bilo organizirano v objektu SV v  Koprivni.  Po  prihodu  na območje usposabljanja nam je predstavnik SV  praporščak Igor Ledinek podal  orientacijske podatke, nato pa nam je predstavil objekt bivše obmejne stražnice, k i ga  je nedavno v upravljanje prevzela SV in v njem  že izvaja  aktivnosti.

V samem strokovnem delu usposabljanj je bila najprej izvedena tema uporaba in delo z vojaško karto, v drugem delu pa nam je bila predstavljena obveščevalna dejavnost v procesu dela  vojaškega poveljstva.

Prisotni na usposabljanju smo tako obnovili nekatera naša predhodna znanja, posebej pa so za nas bile zanimive nekatere novosti, tako na področju kartografije,  kot na področju obveščevalne  dejavnosti v  vojaških poveljstvih.  Predavanje je bilo vsekakor  koristno in zanimivo.

V zaključnem delu druženja je bila skupna malica, posamezniki pa so opravili še krajši pohod z ogledom zanimive cerkvice na tem območju.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo in fotografije :   Konrad JAVORNIK