Dne 8. 6. 2019 smo člani OZSČ Mislinjske doline v okviru vojaško-strokovnega usposabljanja izvedli usposabljanje s predstavitvijo novejše vojaške opreme, strelsko urjenje in orientacijski pohod. Aktivnosti je bila izvedena na območju strelišča Žančani v Slovenj Gradcu.

Najprej je major SV Dušan BELOVIČ izvedel strokovno predavanje s področja radiološko kemijsko biološke obrambe in nas seznanil z nekaterimi novostmi v SV. Zatem so pripadniki SV iz 20. PEHP predstavili nekaj opreme in dejavnosti izvidnikov v SV.

Po izvedenem streljanju z zračno puško in orientacijskem pohodu, pa smo nadaljevali s skupno malico in družabnim srečanjem. Prireditve sta se udeležila tudi predsednik Lovske družine Slovenj Gradec, g. Dušan Leskovec, in predsednik Strelskega društva Slovenj Gradec, g. Stanislav Oblak, kar je dodatno utrdilo sodelovanje med organizacijami.

Dne 14. 6. 2019 smo se udeležili strelskih aktivnosti ob dnevu »odprtih vrat« strelišča Pečovnik v Celju, ki ga je organiziral 20. PEHP SV.

Dne 15. 6. 2019 pa smo se v Šmartnem pri Slovenj Gradcu udeležili športne prireditve, »Željkovega memoriala«, ki jo je organiziralo Policijsko veteransko društvo Sever. Prireditev je izvedena kot spomin na padlega rezervnega policista Željka Ernoiča, ki je padel hkrati s soborcem Bojanom Štumbergerjem pri obrambi mejnega prehoda Holmec pod streli JLA v osamosvojitveni vojni 28. junija 1991.

Besedilo: Konrad JAVORNIK

Fotografije: Vojko PISAR, Janez PRAZNIK in Vinko MLINŠEK