Dne 6. 6. 2020 smo člani OZSČ Mislinjske doline v okviru vojaško-strokovnega usposabljanja, na območju strelišča Žančani v Slovenj Gradcu, izvedli aktivnosti in sicer:

 

  • Strokovno predavanje, ki je izvedel predstavnik GŠ SV major Vladimir Gašper.
  • Tekmovanje v streljanju z zračno puško, ki sta ga vodila naša člana Gorazd Jeromel in Bojan Keber. Tekmovali so tako moški kot ženske.
  • Orientacijski pohod z obnovitvijo znanj s področja orientacije, uporabe kompasa in vojaškega zemljevida ter gibanja na neznanem področju. Nosilec usposabljanja je bil Stanko Krenker.

 

 

Aktivnosti so se udeležili tudi člani OZSČ Mežiške doline, kar je dodatno utrdilo že dosedanje dobro sodelovanje med organizacijama.

Izvedbo aktivnosti na strelišču je nam omogočila Lovska družina Slovenj Gradec, predsednik g. Dušan Leskovec se nam je na strelišču tudi pridružil, in Strelsko društvo Slovenj Gradec. Navedenima organizacija se zahvaljujemo za sodelovanje in pomoč pri izvajanju naših aktivnosti.

Druženje smo zaključili s skupno malico in družabnim srečanjem. Posebej lahko izrazimo zadovoljstvo z udeležbo članov na aktivnostih ter zanimanje udeležencev in aktivno sodelovanj na vseh področjih, ki so bila izvedena.

 

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo: Konrad JAVORNIK

Fotografije:  Janez PRAZNIK