IO Območnega združenja ZSČ Mežiške doline je na svoji majski seji sklenil, da povabi članstvo na ogled vojaške vaje, ki naj bi potekala 14. 5. 2019 na letališču v Cerkljah, saj je bilo glede na govorice o poteku velike vojaške vaje v Sloveniji pričakovati strokovno zanimiv dogodek.

Tako smo se 14. 5. 2019 odpravili na pot dobre volje in polni pričakovanja, da bomo lahko spremljali zanimivo vojaško dinamiko. Med potjo smo se po dogovoru združili še z OZ SČ Mislinjske doline.

V Cerklje smo prispeli skladno z načrtom in se po korektnem sprejemu napotili na prizorišče ob robu letališča. Tam je bila na ogled oprema in oborožitev SV, kar radi pogledamo, a ne prinaša nič novega. Vse naše misli so bile pri vaji, a za naša vprašanja, kdaj bo, kje bomo vajo gledali, ni bilo pravega sogovornika, še manj željenega odgovora.

Tako smo se po podrobnem in večkratnem ogledu razstavljene opreme razočarani odločili, da ne bomo več čakali na začetek vaje in se skupaj s prijatelji iz Mislinje odpravili nazaj proti domu.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo: Dušan Pahor, Fotografije: Dušan Pahor.