Združenje slovenskih častnikov Ljubljana je v četrtek, 25. novembra 2021, spet organiziralo prvenstvo Zveze slovenskih častnikov na strelišču ŠPORT LJUBLJANA na Dolenjski cesti 11 v Ljubljani.

Nastopilo je 10 ekip oziroma 34 tekmovalcev. Med njimi tudi dve ženski tekmovalki (Tanja Žerjav in Komar H. Achala).

Tekmovanje je bilo izvedeno na avtomatskem strelišču s 40 strelskimi mesti za zračno puško, eno najmodernejših v državi.

Vso težo organizacije je nosila ekipa Strelskega društva Tabor-Ježica na čelu z Antonom Majerletom in glavno sodnico Elviro iz Mestne strelske zveze Ljubljana.

Tekmovanje je izvedeno pod pokroviteljstvom predsednika ZSČ, generalmajorja dr. Alojza Šteinerja, ki ga je na prvenstvu uradno zastopal generalni sekretar Zveze, brigadir Martin Jugovec.

Tekmovanje, že 5. po vrsti, je pokazalo, da vlada med članstvom Zveze slovenskih častnikov veliko zanimanje ne samo za streljanje s pištolo ali puško velikega kalibra, ampak tudi za streljanje z zračno puško serijske proizvodnje.

Organizator je pri zaključku tekmovanja nakazal in obljubil, da bo prihodnje leto organiziral tudi tekmovanje z malokalibrsko puško. V Ljubljani na tem strelišču prav tako obstaja najmodernejše avtomatsko strelišče za streljanje z orožjem malega kalibra.

V nadaljevanju objavljamo rezultate posameznikov in doseženo razvrstitev tro-članskih ekip.

Ob zaključku je sledilo kratko druženje (vsi tekmovalci so izpolnjevali PCT pogoj) in skromna pogostitev.

Ljubljana: 27. novembra 2021.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo: Borut Zajec, fotografije: Ivan Bahat.

BILTEN_5. prvenstvo ZSČ 2021_ser.zrač.puška_25.11.2021 (002)