Na redni letni in volilni Konferenci Območnega združenja častnikov Krško v Gostišču Senica na Senovem se nas je v petek, 25. 3. 2022 zbralo 64 udeležencev. V združenje je včlanjenih 150 članov.

Obširni program dela za leto 2021 nam je uspelo izvesti s pomočjo članov predsedstva in Občine Krško, Zveze slovenskih častnikov ter prijateljskih združenj.

Vojaško orientacijskega pohoda, dne 22. 5. 2021, od Ribnika v Resi v Krškem na Kremen se je udeležilo 24 članov združenja..

Izvedli smo številna strelska usposabljanja in urjenja članov OZSČ Krško z raznovrstnim orožjem.

Sodelovali smo z ostalimi veteranskimi organizacijami pri proslavah, tekmovanjih, srečanjih in strelskih tekmovanjih.

  1. 6. 2021 je bilo 45 članov našega združenja na Vojaško strokovni ekskurziji v Mežici. Bili smo v rudniku svinca in cinka Mežica,Ogled mejnega prehoda Holmec in podroben opis sekretarja ZSČ Mežica Branka Kakerja o dogodkih 1991. Pri spomeniku NOB na Poljani smo prisluhnili opisu dogodkov v 2. svetovni vojni.
  2. 9. 2021 je bilo 21 udeležencev na Vojaško orientacijskem pohodu od Velike vasi do Topola ob 30. obletnici samostojnosti Republike Slovenije. Dogodke iz leta 1991 je opisal takratni poveljnik Enote za protioklepni boj Krško, Branko Slivšek.
  3. 10. 2021 se je 35 strelcev udeležilo Strelskega tekmovanja za memorial Albina Bogolina, v organizaciji OZSČ Krško. Strelci so prišli iz Območnih združenj slovenskih častnikov Novo mesto, Bela krajina, Krško, OZVVS Krško, ZZB KO Senovo, DPS Senovo in SEVER Posavje. Strelsko tekmovanje smo izvedli z avtomatsko puško Zastava M.70.AB2 kalibra 7,62 x 39 mm (Kalašnikov) in pištolo Češka zbrojovka CZ 75 Shadow 9 x 19 mm.

Na redni letni in volilni Konferenci OZSČ Krško smo sprejeli poročila za leto 2021 in sprejeli program dela in finančni načrt za leto 2022. Izvedli smo volitve članov predsedstva in organov združenja z mandatom 2022 do 2026. Branko Slivšek je bil ponovno izvoljen za predsednika, Branislav Čuk za podpredsednika, Vida Slivšek za sekretarko in Ladislava Čuk za blagajničarko.

Podelili smo priznanja ZSČ zaslužnim članom združenja: Alojz Kovačič, Branko Noč, Franc Butkovič, Jože Kodela, Ladislava Čuk, Martina Pirc, Valentin Kunej.

V letu 2022 vodstvo združenja načrtuje druženja v novih, še ne obiskanih krajih v obliki strokovnih ekskurzij, vojaško orientacijskih pohodov in strelskih dejavnosti.

Na dejavnosti OZSČ Krško so vabljeni vsi člani združenja, njihovi družinski člani in prijatelji.

This slideshow requires JavaScript.

Predsednik OZSČ Krško, Branko Slivšek.

Foto: Branko Slivšek