Ekipa Območnega združenja slovenskih častnikov Krško je državni prvak v strelskem tekmovanju s puško!

Državno strelsko tekmovanje OZSČ Krško za memorial Franca Živiča, v preciznem streljanju s puško Crvena zastava PAP M-70 AB2 (Kalašnikov), so člani OZSČ Krško izvedli v soboto, 6. aprila 2024, na strelišču Zakov, Reštanj.

Franc Živič je bil dolgoletni član Območnega združenja slovenskih častnikov Krško, podpredsednik, član predsedstva in vodja Komisije za usposabljanje in obrambne dejavnosti. Bil je navdušen strelec in dosegal odlične rezultate. Z veseljem nam je omogočal uporabo orožja za urjenja in tekmovanja na njegovem Vadbenem centru Vince v Anžah.

Državno strelsko tekmovanje so izvedli z puško Crvena zastava PAP M-70 AB2 (Kalašnikov), kalibra 7,62 x 39 mm s posameznimi streli na razdalji 40 m. 57 strelcev je streljalo stoje, brez naslona, v tarčo 50 x 50 cm.

Ekipa Območnega združenja slovenskih častnikov Krško 1 v sestavi Branko Geč, Slavko Kovačič in Branko Slivšek je z 250 doseženimi krogi postala ekipni državni prvak v preciznem streljanju z PAP (Kalašnikov) in prejela pokal za 1. mesto ter zlate medalje za najboljše strelce v ekipi.

Ekipa Območnega združenja slovenskih častnikov Krško 2 v sestavi Dejan Veselko, Aleksander Šinko in Franc Unetič je z 247 doseženimi krogi osvojila drugo mesto.

Ekipa Zveze slovenskih častnikov Brežice 1 v sestavi Anton Tkalec, Ivan Štos in Florijan Kerin je z 244 doseženimi krogi osvojila tretje mesto.

Zlato medaljo za 1. mesto posamezno z doseženimi 87. krogi, je osvojil Franc Unetič, član OZSČ Krško in postal državni prvak. Srebrno medaljo za 2. mesto posamezno je z doseženimi 86 krogi osvojil Dušan Zupančič iz OZVVS Krško, bronasto medaljo za 3. mesto posamezno z doseženimi 85 krogi pa je osvojil Marko Aš iz OZSČ Ljubljana.

Datum: 6. 4. 2024 OZSČ Krško Številka: 2024 – 41

Sekretarka: Vida Slivšek, tel.: 041 261 299, Predsednik: Branko Slivšek, tel.: 041 745 021.

Strelskega tekmovanja se je udeležilo 19 ekip in najboljših 57 strelcev iz naslednjih slovenskih združenj: Območno združenje slovenskih častnikov Krško, Novo mesto, Domžale, Jesenice-Kranjska gora, Škofja Loka, Kungota, Pesnica in Šentilj, Slovenska Bistrica, Bela krajina, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Krško, Združenje slovenskih častnikov – Območno združenje Ljubljana, Združenje slovenskih častnikov Dravograd, Društvo za praktično streljanje Senovo, Združenje slovenskih častnikov Brežice, Policijsko veteransko društvo SEVER Posavje.

Strelsko tekmovanje je spremljalo lepo, sončno vreme. Podelitev pokalov in medalj je z glasbo popestril Pihalni orkester DKD Svoboda Senovo, uspešnim ekipam in posameznim strelcem je pokale in medalje izročil in vsakemu posebej čestital župan Mestne občine Krško Janez Kerin. Ob prijetnem zaključnem druženju so sklenili, da se ponovno srečajo v naslednjem letu na Državnem strelskem tekmovanju na strelišču Zakov – to pa lahko pomeni, da bo to državno tekmovanje preraslo v tradicionalno srečanje najboljših strelcev s puško Crvena zastava PAP M-70 AB2 (Kalašnikov) v slovenskem merilu.

Predsednik OZSČ Krško Branko Slivšek