Spoštovani prisotni!

Poročnik, Franc Živič je bil dolgoletni član Območnega združenja slovenskih častnikov Krško, podpredsednik in član predsedstva od leta 2014 in vodja Komisije za usposabljanje in obrambne dejavnosti.

Dejaven je bil pri vseh letnih programih, ki ga izvaja Območno združenje slovenskih častnikov Krško. Udeleževal se je strokovnih ekskurzij in vojaško orientacijskih pohodov ter strelskih usposabljanj in raznih strelskih tekmovanj, kjer je dosegal odlične rezultate, osvajal medalje in pokale.

Franci nam je omogočal uporabo njegovega orožja ter da so potekala strelska usposabljanja in tekmovanja na njegovem Vadbenem centru Vince v Anžah. Bil je del ekipe in je skrbel, da je bilo na strelskih usposabljanjih in tekmovanjih izvajanje varno in strokovno.

Z veliko mero odgovornosti je sodeloval pri planiranju dejavnosti društva, z veseljem in predanostjo je odpiral vrata svoje domačije ali zidanice na Pleterjah, večkrat je poskrbel za organizacijo in izvedbo raznih dejavnosti članov združenja.

Predsedstvo Območnega združenja slovenskih častnikov Krško mu je za njegovo delo v društvu podelilo številna priznanja, letos, žal že ob njegovi odsotnosti, bronasto medaljo Zveze slovenskih častnikov.

Dragi Franci!

Člani Območnega združenja slovenskih častnikov Krško se ti iskreno zahvaljujemo za tvoj velik prispevek k uspešnemu delovanju našega združenja.

Sonce sije, ampak zahaja.

Življenje je lepo, ampak gre mimo.

Poslušaj vse, ne verjemi vsem,

pravih prijateljev je malo.

Franci, hvala ti!

Lepo je bilo naše prijateljstvo!

Počivaj v miru.

Člani združenja izrekamo iskreno sožalje domačim ob izgubi dragega Francija.

Predsednik OZSČ Krško, Branko Slivšek.

Gorica pri Raztezu, 3. 7. 2021.