Državno strelsko tekmovanje OZSČ Krško za memorial Franca Živiča, v preciznem streljanju z avtomatsko puško Zastava M.70.AB2 (Kalašnikov), so izvedli v soboto, 7. oktobra 2023, na strelišču Zakov, Reštanj.

Franc Živič je bil dolgoletni član Območnega združenja slovenskih častnikov Krško, podpredsednik, član predsedstva in vodja Komisije za usposabljanje in obrambne dejavnosti. Bil je navdušen strelec in dosegal odlične rezultate. Z veseljem nam je omogočal uporabo orožja za urjenja in tekmovanja na njegovem Vadbenem centru Vince v Anžah.

Državno strelsko tekmovanje so izvedli z AP Zastava M.70.AB2 (Kalašnikov), kalibra 7,62 x 39 mm s posameznimi streli na razdalji 40 m. 50 strelcev je streljalo stoje, brez naslona, v tarčo 50 x 50 cm.

Ekipa Območnega združenja slovenskih častnikov Krško v sestavi Branko Geč, Slavko Kovačič in Franc Unetič je z 250 doseženimi krogi postala ekipni državni prvak v preciznem streljanju z AP (Kalašnikov) in prejela pokal za 1. mesto ter zlate medalje za najboljše strelce v ekipi.

Ekipa DPS Senovo je z 242 krogi osvojila drugo mesto. Ekipa OZ ZSČ Dravograd je z 231 krogi osvojila tretje mesto.

Zlato medaljo za 1. mesto posamezno z doseženimi 93 krogi, je osvojil Simon Tovornik iz DPS Senovo in postal državni prvak. Srebrno medaljo za 2. mesto posamezno z doseženimi 90 krogi, je osvojil Rihard Fekonja iz OZSČ Domžal, Bronasto medaljo za 3. mesto posamezno z doseženimi 90 krogi, je osvojil Gregor Kovačič iz ZSČ Brežic.

Strelskega tekmovanja se je udeležilo 17 ekip in najboljših 50 strelcev iz naslednjih slovenskih združenj: Območno združenje slovenskih častnikov Krško, Novo mesto, Domžale, Jesenice, Bela krajina, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Krško, Združenje slovenskih častnikov Območno združenje Ljubljana, Združenje slovenskih častnikov občine Dravograd, Društvo za praktično streljanje Senovo, Združenje slovenskih častnikov Brežice, Policijsko veteransko društvo SEVER Posavje, Združenje borcev za vrednote NOB Krško.

Strelsko tekmovanje je potekalo ob lepem vremenu, prijetnem druženju odličnih strelcev, tako da so sklenili, da se ponovno srečajo naslednje leto.

Predsednik OZSČ Krško Branko Slivšek