OZSČ Koper je, okviru vzajemnosti med ZSČ in SV, organiziralo prevoz z ladjo za otroke pripadnikov SV, ki letujejo v Fiesi. Otroci letujejo v Fiesi v dveh skupinah, konec julija in prvi teden v avgustu 2023.

Panoramski izlet za prvo skupino je bil izveden 25. 7. 2025. Kljub napovedanemu slabemu vremenu se je ob 12. uri na obzorju pokazalo toliko jasnine, da se je kapitan ladje odločil, da se izlet izvede. In še kako prav je imel, saj je vreme zdržalo celo torkovo popoldne. Panoramskega izleta se je udeležilo 50 otrok in 11 spremljevalcev ter predstavnika OZSČ Koper. Najbolj zanimiv del izleta je bilo kopanje v Strunjanskem zalivu, ki je nudil najbolj optimalne pogoje za kopanje. Polni vtisov in veselja se je prva skupina vrnila v Piran ob 18. uri. Naslednji izlet je načrtovan za 1. 8. 2023.

Tudi panoramski izlet otrok druge skupine, ki je bil načrtovan za prvi avgustovski torek je bil vprašljiv zaradi slabe vremenske napovedi. Vendar se je zadnji trenutek prikazala možnost za izvedbo varnega in morskim pogojem primernega izleta po slovenskem morju. V tej skupini se je izleta udeležilo 51 otrok z enajstimi spremljevalci ter pripadnikoma OZSČ Koper.

Tudi letošnji izvedbi panoramskih izletov otrok pripadnikov SV so pokazali odlično sodelovanje med ZSČ in SV. Vsi udeleženci so pohvalili izvedbo dogodka z željo, da se takšno sodelovanje nadaljuje tudi v prihodnje.

Besedilo: Bojan Starc

Fotografija: Denis Meznarič