Predsednik in sekretar OZSČ Koper, major Bojan Starc in major Aldo Knafelc, sta v sredo, 30. junija 2021 vročila bronasto medaljo ZSČ dolgoletnemu članu, 90 letnemu stotniku Andreju Omanu. Andrej Oman se ni mogel udeležiti programsko volilne konference združenja, ki je bila 15. junija 2021, ker je sedaj v domu upokojencev Olmo, v Kopru.

Andrej Oman je dolgoletni član OZSČ Koper. Pred zdravstvenimi težavami in sedanjim bivanjem v domu, je bil zelo aktiven član združenja. Vedno je prisluhnil pozivu organizacije in se aktivno vključeval v dejavnosti občinskega združenja ter uspešno opravil vse naloge, ki so mu bile zaupane. S svojo požrtvovalnostjo pri delu v društvu in odgovornim odnosom do svojega matičnega združenja, je zelo spoštovan med kolegi in vzgled ostalim članom.

Prijetno presenečen in vidno ganjen je s ponosom prejel podeljeno mu priznanje, ki ga je takoj pokazal tudi medicinskemu in drugemu osebju, s katerimi je v vsakodnevnem stiku. Skupaj z ženo Zdenko, s katero sta skupaj že 70 let, smo poklepetali o našem skupnem delu v preteklosti in se razšli z željo po osebnem zdravju in uspešnem delu občinskega združenja tudi v bodoče.

Besedilo: Bojan Starc, Aldo Knafelc

Fotografije: Bojan Starc