Vsako leto se predstavniki OZSČ Koper udeležujemo rednih letnih skupščin Občinskega združenja zveze borcev NOB Piran.

Letos so imeli programsko skupščino v četrtek 29. marca 2018 v prostorih KS Portorož kamor smo bili tudi povabljeni. Z veseljem se udeležujemo teh dogodkov sorodne organizacije, ki nas druži s programom prenosa tradicije za vrednote obrambe domovine. Podobni so nam tudi problemi, ki se z njimi srečujemo ob svojem delu. Tako se v obeh organizacijah trudimo ohranjati število članov, kar je še posebno pereče v borčevski organizaciji. Poudarili so tudi prizadevanja svoje organizacije, da bi v parlamentu sprejeli ustrezne predpise, ki bi prepovedovali uporabo nacifašističnih simbolov in sovražnega govora, kar imajo že davno sprejeto v večini držav EU.

Skupščina ZB je bila zanimiva, pregledali so tekoče delo in si zadali nove naloge v naslednjem programskem obdobju. Mi smo se jim pridružili ob teh prizadevanjih, čestitali prejemnikom njihovih priznanj, jim prikazali delovanje naše organizacije in pohvalili sodelovanje, ki je zelo plodovito skozi vse leto. Tako se udeležujemo svečanosti in komemoracij, ki jih organizira ZB Piran z našim praporom in uniformiranimi predstavniki, kar še dodatno počasti dogodek. Organizacija ZB Piran je izredno zadovoljna z našo udeležbo in sodelovanjem.

Na skupščini so bili prisotni tudi predstavniki sorodnih organizacij iz sosednje republike in ostalih sorodnih društev občine Piran kot so invalidsko, upokojensko in ostala društva.

Svojo skupščino so popestrili tudi z dvema kulturnima vložkoma, in sicer ob letošnji 100 letnici smrti Ivana Cankarja z igrico Skodelica kave in skečem v zvezi z arbitražnim sporazumom.

Skupščina se je končala s sproščenim družabnim srečanjem.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo : Ljubo Benevol

Fotografije: Ljubo Benevol in Franc Krajnc