Na programsko – volilni konferenci – zboru Območnega združenja ZVVS Slovenska Istra, ki je bila v petek, 23. 3. 2018, v Izoli, je med dobitniki priznanj – Priznanje OZVVS »Slovenska Istra« Spominska plaketa, poleg Parka vojaške zgodovine Pivka in Vojaškega muzeja SV, tudi OZSČ Koper.

Priznanje je bilo omenjenim organizacijam podeljeno za večletno pomoč pri delovanju OZVVS »Slovenska Istra« in s tem pri realizaciji programa dela ter pri ohranjanju spomina na dogodke iz osamosvojitvene vojne.

OZSČ Koper je prejelo Spominsko plaketo za večletno tvorno sodelovanje obeh organizacij na vseh področjih dela. Članstvo se v obeh organizacijah prepleta, saj je mnogo članov OZSČ Koper tudi članov obalne veteranske organizacije, prav tako pa organizaciji skupaj sodelujeta pri izvedbi programov dela obeh organizacij. Da je to res, kaže tudi to, da je letos eden izmed prejemnikov priznanja, Bronaste plakete ZVVS, major Aldo Knafelc, ki je veteran in sekretar OZSČ Koper.

Priznanja sta vsem prejemnikom podelila Danijel Božič, podpredsednik ZVVS, in Valter Viler, predsednik OZ ZVVS Slovenska Istra.

This slideshow requires JavaScript.

Tekst : Bojan Starc

Fotografije: Ljubo Benevol