Člani OZSČ Koper smo se v soboto, 5. septembra 2020, udeležili tekmovanja posameznikov s polavtomatsko puško in pištolo na strelišče Agnez Trbovlje. Tekmovanje je, na osnovi svojega letnega načrta dela in načrta ZSČ za leto 2020, organiziralo OZSČ Trbovlje.

Tekmovanje s polavtomatsko puško PAP je potekalo na razdalji 100 m, pri čemer so imeli tekmovalci za preskus 3 strele (3 minute) in 10 strelov za oceno (7 minut). Streljalo se je leže z naslonom v tarčo 50×50 cm, orožje in strelivo je zagotovil organizator.

Tekmovanje s pištolo 9 mm je potekalo na razdalji 25 m, pri čemer se je streljalo stoje brez naslona v tarčo 50×50 cm. Tekmovalci so imeli za preskus 3 strele (3 minute) in 10 za oceno (7 minut). Tudi v tem primeru je orožje in strelivo prav tako zagotovil organizator.

Vsi udeleženci tekmovanja smo, v smislu preprečevanja širjenja bolezni Covid-19, upoštevali protokol, ki ga je pripravil organizator. Tudi zaradi tega je predvidena samo objava rezultatov na spletni strani OZSČ Trbovlje in podelitev medalj ob prvi priložnosti.

Na koncu bi se radi člani OZSČ Koper, ki smo tekmovali, zahvalili organizatorju OZSČ Trbovlje za odlično organizirano in izpeljano tekmovanje.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo: Bojan Starc; fotografije: Vasja Jejčič in Darij Piciga.