V soboto, 18. novembra 2023 je na Opčinah pri Trstu potekalo strelsko tekmovanje s pištolo Beretta 98 FS kalibra 9 x 21 mm (10 strelov), s pištolo Heckler & Koch USP Expert kalibra 45 ACP (10 strelov), s karabinko Beretta kalibra 9 x 21 mm (10 strelov) in s puško Franchi SPAS 15 kalibra 12 mm (5 strelov).

Organiziralo ga je združenje rezervnih častnikov iz Trsta (UNUCI Trst), ki ga bo za naslednjih pet let vodil ponovno izvoljeni predsednik admiral Semi.

Poleg predstavnikov italijanskih častniških združenj, pravosodnih policistov, finančnikov in državne policije smo se tekmovanja udeležili tudi člani OZSČ Koper in OZSČ Nova Gorica iz Slovenije, ter predstavniki HČZ Pulj iz Hrvaške. Udeležba predstavnikov treh sosednjih sorodnih častniških organizacij kaže, da je mednarodno sodelovanje na tem območju dobro.

Dogodek smo predstavniki vseh častniških organizacij izkoristili za izmenjavo informacij o svojem delu, trenutnih razmerah in aktivnostih ter za dogovore o nadaljnjem skupnem sodelovanju.

Besedilo in fotografije: Bojan Starc