Tako kot vsako leto se predstavniki OZSČ Koper udeležujemo rednih letnih skupščin Združenja protifašistov, borcev in udeležencev NOB ter veteranov Mesne občine Koper.

Letos so imeli volilno programsko skupščino v četrtek, 28. marca 2019, v prostorih GB Koper, kamor smo bili povabljeni. Z veseljem se udeležujemo teh dogodkov sorodne organizacije, ki nas druži s programom prenosa tradicije za vrednote obrambe domovine in domoljubja.

Prisotni so ugotovili, da so zelo zadovoljni z svojim delom v minulem letu, saj so pripravili vrsto lepih in odmevnih prireditev, postavili so spomenik partizanu in graditelju Luke Koper Danilu Petrinji – Primožu, sprožili akcijo zakonske prepovedi fašističnih simbolov, in še bi lahko naštevali. V razpravi pa zahtevajo še odločnejši odgovor države na italijansko potvarjanje zgodovine in večjo podporo pri priznanju bazoviških junakov kot borcev proti fašizmu.

Dvoletni program je prav tako obsežen, zato so dosedanjega predsednika Marjana Križmana izvolili še za naslednji mandat. Irma Černac in Ivan Zorč pa sta prejela priznanja. Prisotne je nagovoril tudi predstavnik OZSČ Koper major Aldo Knafelc,ki je uvodoma predstavil ZSČ, jim izrekel pohvalo za opravljeno delo in jim zaželel uspešno delo naprej. Predvsem pa je poudaril zelo dobro sodelovanje med združenjema s željo, da se to še okrepi.

 

Po uradnem zaključku skupščine je sledilo prijetno druženje, ki smo se ga vsi skupaj udeležili.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo: Aldo Knafelc, foto: ZB Koper.