V četrtek 30. marca 2017 je potekala konferenca OZSČ Koper v prostorih Gasilske brigade Koper.

Na konferenci smo obravnavali poročilo o delu v preteklem letu, izvedbo finančnega dela programa in sprejeli tudi poročilo o delu nadzornega odbora, ki je ugotovil, da je vse delo v občinski organizaciji potekalo zakonito in v skladu s predpisi. Vsa poročila so bila soglasno sprejeta, ravno tako tudi podani predlogi programa in finančnega načrta za leto 2017.

Konference sta se kot gosta udeležila tudi člana predsedstva ZSČ Slovenije kapitan fregate Stanko Dužič in podpredsednik višji praporščak Tomaž Lavtižar. Častni gostje so bili še poveljnik 430. Mornariškega diviziona kapitan bojne ladje Roman Anžič, član predsedstva ZZB za vrednote NOB Občine Koper, sicer tudi naš član major Guido Bertok, predstavnik Območnega združenja veteranov Sever Ivan Maras in predsednik ZVVS Slovenska Istra, tudi naš član, stotnik Valter Viler.

Ob tej priložnosti so nas vsi gostje tudi nagovorili in nam zaželeli še veliko uspehov in nadaljnjega dobrega sodelovanja z organizacijami, ki jih predstavljajo.

Na konferenci so bila podeljena tudi priznanja najzaslužnejšim članom naše organizacije, kakor tudi priznanje za sodelovanje z našo organizacijo, ki ga je prejela Gasilska brigada Koper.

Priznanja so prejeli:

pisno priznanje ZSČ:

poročnik Matjaž Podobnik

bronasto medaljo ZSČ:

štabni vodnik Milan Košanc

štabni vodnik Peter Marancina

major Ljubo Benevol

major Guido Bertok

srebrno medaljo ZSČ:

višji štabni vodnik Vinko Vincenc Zerbo

častni znak ZSČ:

nadporočnik Jože Levašič

štabni vodnik Zvezdan Šuber

višja vodnica dr. Majda Šavle

plaketo ZSČ:

višji vodnik Tomaž Leban

štabni vodnik Stjepan Kuhar

častni znak ZSČ za sodelovanje:

Javni zavod Gasilska brigada Koper

Konferenco smo zaključili z druženjem ob prigrizku in dobri pijači.

This slideshow requires JavaScript.

Tekst: Ljubo Benevol

Fotografije: Ljubo Benevol in Darij Piciga