OZSČ Koper je na mednarodnem strelskem tekmovanju, ki ga je organizirala sorodna častniška organizacija UNUCI Cervigniano del Friuli, iz Italije, dosegla tretje mesto. Tekmovanje je potekalo v Črnotičah pri Kopru v nedeljo 10. junija 2018 na strelišču policijskega veteranskega društva SEVER za Primorsko in Notranjsko. Med devetnajstimi ekipami iz Italije in Hrvaške so bile tudi tri ekipe iz Slovenije – poleg OZSČ Koper še ekipi OZSČ Nova Gorica in OZVVS Veteran iz Nove Gorice. 

Tekmovalci smo se preizkušali na šestih delovnih točkah: met bombe, preizkus iz prve pomoči – teoretični in praktični, ter dinamično streljanje s pištolo Beretta FS92 9x21mm, karabinko 9x21mm, s polavtomatsko jurišno puško M-70 7,62x39mm in streljanje s šibrenico. 

Še posebno so bili uspešni člani ekipe OZSČ Koper. Tako je prvo mesto med posamezniki dosegel nadporočnik Denis Meznarič, ki je poleg najboljšega skupnega rezultata med vsemi tekmovalci dosegel tudi najboljši rezultat v preizkušnji z puško šibrenico. Poleg njega smo imeli še enega najboljšega tekmovalca v disciplini »met bombe«, kjer je bil najboljši Klavdij Logar.

V ekipi sta poleg zgoraj omenjenih članov bila še major Bojan Starc in poročnik Darij Piciga.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo: Bojan Starc, fotografije Bojan Starc in Darij Piciga.