Člani OZSČ Koper s praporščakom, so se v petek, 24. junija 2022 v Amfiteatru Avditorija Portorož , udeležili slovesne prireditve ob dnevu državnosti. Slovesnost so organizirali župani občin Piran, Izola, Mestne občine Koper in Ankaran v sodelovanju z Avditorijem Portorož in Orkestrom slovenske filharmonije.

Župan gostiteljske Občine Piran je v imenu koordinacije županov vseh prisotnih občin v svojem nagovoru povedal ,kako pomembno je vedno znova poiskati načine za skupno delovanje in povezovanje. Slavnostni govornik je bil dr. Jože Pirjevec, ki je v svojem govoru kritično orisal bližnjo jugoslovansko in slovensko preteklost s stališča oblasti, a hkrati ostaja trden v veri v naš narod.

V kulturnem programu slovesnosti, ki sovpada s Tartinijevim letom, je dogodek obogatil koncert klasične glasbe Orkestra slovenske filharmonije pod vodstvom Marca Angiusa in svetovno uveljavljene violonistke Anne Tiffu,

Člani OZSČ Koper so na slovesnosti sodelovali ob boku s Slovensko vojsko in ostalimi domoljubnimi in veteranskimi organizacijami iz Južno Primorske regije. To je bil še en dogodek, kjer smo z udeležbo s praporjem predstavljali našo organizacijo.

Besedilo: Denis Meznarič

Fotografije: Občina Piran