1. Strelsko tekmovanje z vojaško puško M-48 na Mlakah pri Vipavi

Ekipa OZSČ Koper se je 21. 4. 2018 udeležila strelskega tekmovanja SV v streljanju z vojaško puško M-48 na strelišču Mlake pri Vipavi. Z dobrim streljanjem smo dosegli ekipno 3. mesto in se uvrstili v nadaljnji krog tekmovanja, ki bo maja 2018.

2. 24. Odprto lokostrelsko tekmovanje ZSČ

21. 4. 2018 je na območju Mladinskega zdravilišča in okrevališča Debeli Rtič potekalo že 24. lokostrelsko tekmovanje ZSČ, ki ga je organiziral OZSČ Koper ob pomoči Lokostrelskega kluba Ankaran in seveda predsedstva ZSČ v Ljubljani. Več v članku na spletni strani ZSČ.

3. Proslava v Ankaranu

Delegacija OZSČ Koper se je na povabilo Občine Ankaran in Združenja borcev za vrednote NOB Ankaran, udeležila prireditve v počastitev Dneva upora proti okupatorju, ki je bila 25. aprila 2018 v Ankaranu. Svečano prireditev je popestril pevski zbor »Dragonarji Generala Maistra«, ki poleg lepega petja goji tudi spomin na velikega junaka slovenskega naroda generala Maistra.

4. Odkritje doprsnega kipa Danilu Petrinji – Primožu

Delegacija OZSČ Koper se je v četrtek, 26. 4. 2018 v Hlavatyjevem parku v Kopru udeležila svečanega odkritja doprsnega kipa DANILA PETRINJE – PRIMOŽA, ki ga je organiziralo Združenje protifašistov, borcev za vrednote NOB in veteranov Koper. DANILO PETRINJA – PRIMOŽ je bil borec NOB, ustanovitelj Luke Koper, direktor, gospodarstvenik in politik, bil pa je tudi dolgoletni član OZSČ Koper.

5. Proslava v Izoli

Skoraj ob enakem času kot je bilo odkritje doprsnega kipa v Kopru, se je delegacija OZSČ Koper udeležila proslave ob počastitvi Dneva upora proti okupatorju, 77. letnice ustanovitve OF in 73. letnice osvoboditve Izole, ki je bila v Izoli, Enkraten dogodek z bogatim kulturnim programom so organizirali Občina Izola, Združenje borcev za vrednote NOB in Center za kulturo, šport in prireditve Izola.

6. Proslava v Svetem Antonu pri Kopru

Delegacija OZSČ Koper se je udeležila proslave ob počastitvi Dneva upora proti okupatorju, ki je bila v petek, 27. 4. 2018 v Svetem Antonu pri Kopru, v organizaciji Združenja protifašistov, borcev za vrednote NOB in veteranov občine Koper. Lep kulturni program in prijetno druženje, sta stalnica tega pomembnega dogodka.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo: Bojan Starc in Aldo Knafelc

Fotografije: Bojan Starc, Delgi Jerman in Ljubo Benevol

Filma: Delgi Jerman