28. Odprto lokostrelsko tekmovanje ZSČ je to soboto, 22. aprila 2023, tretjič potekalo na območju Vojašnice »Slovenski pomorščaki« v Ankaranu. Organiziralo in izvedlo ga je OZSČ Koper ob pomoči Lokostrelskega kluba Ankaran in predsedstva ZSČ v Ljubljani. Letošnjega tekmovanja so se udeležili lokostrelci – tekmovalci iz vse Slovenije. Tekmovali so lokostrelci – člani ZSČ, ostali prijavljeni in pripadniki slovenske vojske, ki so letos šestič izvedli prvenstvo SV v lokostrelstvu.

Vse prisotne sta pozdravila predsednik OZSČ Koper, major Bojan Starc ter predstavnica Lokostrelskega kluba Ankaran in mednarodna lokotrelska sodnica Irena Rosa. Slednja je podala tudi tehnična navodila v zvezi za varno izvedbo tekmovanja. Sledilo je še preverjanje opreme tekmovalcev, odhod strelcev do posameznih tarč in tekma se je lahko pričela ob 11.00, v skladu s časovnico.

Poleg tekmovalcev so tekmovanje spremljali še družinski člani tekmovalcev in drugi spremljevalci, ki so uživali v čudoviti naravi ob vojašnici. Tekmovanju je služilo tudi vreme, saj je celotna prireditev potekala v lepem in sončnem spomladanskem dnevu.

Tekmovalo je 12 ekip ter nekaj posameznikov, skupaj 41 tekmovalcev. Na prvenstvu SV je sodelovalo 12 lokostrelcev in lokostrelka.

Ekipno zmago je dosegla ekipa OZSČ občin Muta. Podvelka, Radlje ob Dravi, Ribnica na Pohorju in Vuzenica z doseženimi 575 točkami. Druga je bila ekipa ZSČ OZ Ljubljana, z doseženimi 564 točkami, tretja pa je bila ekipa OZSČ Koper z doseženimi 563 točkami. Ekipa iz občin Muta, Podvelka, Radlje ob Dravi, Ribnica na Pohorju in Vuzenica je prehodni pokal prejela v enoletno last.

Med posamezniki je prvo mesto osvojil predstavnik OZSČ občin Muta, Podvelka, Radlje ob Dravi, Ribnica na Pohorju in Vuzenica Uroš Luršak z doseženo 201 točko, drugi je bil Viktor Primožič Gogala s 197 točkami, iz ekipe OZSČ Koper, tretje mesto pa je dosegel Martin Vitrih iz zmagovalne ekipe, ki je pristreljal 194 točk.

Zaslužena priznanja so prvim trem ekipam in posameznikom podelili podpredsednik ZSČ major Bojan Šoper, predsednik OZSČ Koper in član predsedstva ZSČ, major Bojan Starc ter vojaški uslužbenec Igor Primc. Podpredsednik ZSČ, major Šoper se je na koncu zahvalim vsem udeležencem za uspešno tekmovanje, organizatorjema OZSČ Koper in lokostrelskemu klubu Ankaran za uspešno izvedbo tekmovanja, 430. Mod SV pa za vso ostalo pomoč in za možnost, da se je tekmovanje izvedlo na območju in v objektu vojašnice.

Dogodek pa ni pomemben samo s tekmovalnega vidika, ampak je odličen primer vzajemnega sodelovanja med SV in ZSČ (OZSČ Koper z 430. Mod SV in EVOJ Vipava) ter organizacijami ali društvi iz lokalnega okolja.

 

Klik na spodnjo povezavo Google Foto:

OZSČ Koper – Ankaran 2023 – Google Foto

Rezultati tekmovanja:

Rezultati 28. lok. tekma Ankaran 2023

Besedilo: Bojan Starc

Fotografije in povezave na fotografije in film:

Bojan Starc in Delgi Jerman