26. odprto lokostrelsko tekmovanje ZSČ je to soboto, 18. septembra 2021, prvič potekalo na območju Vojašnice »Slovenski pomorščaki« v Ankaranu. Organiziralo in izvedlo ga je OZSČ Koper ob pomoči Lokostrelskega kluba Ankaran in predsedstva ZSČ v Ljubljani. Letošnjega tekmovanja, lani je odpadlo zaradi epidemije Covid-19, so se udeležili lokostrelci – tekmovalci iz vse Slovenije. Tekmovali so lokostrelci – člani ZSČ, ostali prijavljeni in pripadniki Slovenske vojske, ki so letos četrtič izvedli prvenstvo SV v lokostrelstvu.

Vse prisotne sta pozdravila predsednik OZSČ Koper, Bojan Starc, ter predsednica Lokostrelskega kluba Ankaran, Maya Shalaby. Tehnična navodila v zvezi s tekmovanjem je predstavila Irena Rosa, sodnica tekmovanja, ki je tudi preverila, ali oprema tekmovalcev ustreza vsem pravilom. Poleg tekmovalcev so tekmovanje spremljali še nekateri družinski člani tekmovalcev in drugi spremljevalci, ki so uživali v čudoviti naravi znotraj in ob vojašnici. Tekmovanju je služilo tudi vreme, saj je celotna prireditev potekala v lepem in sončnem jesenskem dnevu.

Tekmovalo je 11 ekip ter nekaj posameznikov, skupaj 36 tekmovalcev. Žal so nekateri prijavljeni ostali doma, tudi zaradi zdravstvenih razlogov. Na prvenstvu SV so sodelovali lokostrelke in lokostrelci iz vrst Slovenske vojske.

Ekipno zmago je dosegla ekipa OZSČ Dravograd -1 z doseženimi 574 točkami. Druga je bila ekipa OZSČ Koper, z doseženimi 558 točkami, tretja pa je bila ekipa OZSČ Šentjur – 1 z doseženimi 553 točkami. Ekipa iz Dravograda je prehodni pokal prejela v enoletno last.

Med posamezniki je prvo mesto osvojil predstavnik OZSČ Dravograd – 1 Marjan Zavodnik z doseženimi 194 točkami, drugi je bil Robert Luštrek, z doseženimi 193,2 točkami, iz ekipe OZSČ Koper – 2, tretje mesto pa je dosegel Denis Fink iz ekipe OZSČ Koper -1, ki je pristreljal 192 točk.

Zaslužena priznanja so prvim trem ekipam in posameznikom podelili podpredsednik ZSČ, višji praporščak Tomaž Lavtižar, predsednik OZSČ Koper in član predsedstva ZSČ, major Bojan Starc, ter vojaški uslužbenec Igor Primc. Podpredsednik ZSČ Tomaž Lavtižar se je na koncu zahvalim vsem udeležencem za uspešno tekmovanje, organizatorjema OZSČ Koper in lokostrelskemu klubu Ankaran za uspešno izvedbo tekmovanja, 430. Mod SV pa za vso ostalo pomoč in za možnost, da se je tekmovanje izvedlo na območju in v objektu vojašnice.

Celotni dogodek pa je odličen primer vzajemnega sodelovanja med SV in ZSČ, ter organizacijami ali društvi iz lokalnega okolja.

Besedilo: Bojan Starc

This slideshow requires JavaScript.

Fotografije: Delgi Jerman

Film: Delgi Jerman