25. odprto lokostrelsko tekmovanje ZSČ je to soboto, 4. maja 2019, potekalo na območju Mladinskega zdravilišča in letovišča Rdečega križa Debeli Rtič. Organiziralo in izvedlo ga je OZSČ Koper ob pomoči Lokostrelskega kluba Ankaran in predsedstva ZSČ v Ljubljani. Tudi letos so se tekmovanja udeležili lokostrelci – tekmovalci iz vse Slovenije. Tekmovali so lokostrelci – člani ZSČ, ostali prijavljeni in pripadniki Slovenske vojske, ki so letos tretjič izvedli tudi prvenstvo SV v lokostrelstvu.

Vse prisotne je pozdravil brigadir Martin Jugovec, generalni sekretar ZSČ, ki je tudi odprl tekmovanje. Tehnična navodila v zvezi z tekmovanjem je tekmovalcem predstavila ga. Irena Rosa, sodnica tekmovanja. Prireditev so si, poleg tekmovalcev, ogledali še družinski člani tekmovalcev in drugi spremljevalci, ki so uživali v čudoviti naravi znotraj in ob Mladinskem zdravilišču. Tekmovanju je služilo tudi vreme, saj je kljub slabi vremenski napovedi celotna prireditev potekala brez omembe vrednih dežnih kapljic.

Posebno svečan je bil uvod v prireditev, saj je državno himno zaigral orkester Glasbene šole Jesenice.

Tekmovalo je 9 ekip ter nekaj posameznikov, skupaj 33 tekmovalcev. Na prvenstvu SV je sodelovalo 14 lokostrelk in lokostrelcev. Samo tekmovanje si je ogledalo veliko število spremljevalcev ter gostov Mladinskega zdravilišča.

Ekipno zmago je dosegla ekipa OZSČ Ljubljana – 2 z doseženimi 486 točkami. Druga je bila ekipa OZSČ Šentjur, z doseženimi 478 točkami, tretja pa je bila ekipa OZSČ MPRRV – 1 z doseženimi 467 točkami. Ekipa iz OZSČ Ljubljana -2 je prehodni pokal prejela v enoletno last.

Med posamezniki je prvo mesto osvojil predstavnik OZSČ Ljubljana – 2, Sitar Dejan, z doseženimi 170 točkami, drugi je bil Staš Modic, z doseženimi 167 točkami, tretje mesto pa sta si delila Matej Rašpolič iz ekipe OZSČ KOPER – 1 in Uroš Krička iz OZSČ Ljubljana – 1, ki sta pristreljala 163 točk.

Zaslužena priznanja so prvim trem ekipam in posameznikom podelili generalni sekretar ZSČ, brigadir Martin Jugovec, predsednik OZSČ Koper in član predsedstva ZSČ, major Bojan Starc, ter višji vojaški uslužbenec 10. razreda Igor Primc.

This slideshow requires JavaScript.

Ekipni rezultati SV Ekipni rezultati ZSC Posamični rezultati SV Posamični rezultati ZSC

Besedilo: Bojan Starc, fotografije in film: Delgi Jerman