24. Odprto lokostrelsko tekmovanje ZSČ je to soboto, 21. 4. 2018 privabilo tekmovalce in njihove spremljevalce iz vse Slovenije. Tekmovali so lokostrelci – člani ZSČ, ostali prijavljeni in pripadniki slovenske vojske, ki so letos že drugič izvedli tudi prvenstvo SV v lokostrelstvu.

Tekmovanje je, kot vsa zadnja leta do sedaj, potekalo na območju Mladinskega zdravilišča in letovišča Rdečega križa Debeli Rtič. Organiziralo in izvedlo ga je OZSČ Koper ob pomoči Lokostrelskega kluba Ankaran in predsedstva ZSČ v Ljubljani.

Vse prisotne je pozdravil major Bojan Starc, predsednik OZSČ Koper, ki je tudi odprl tekmovanje. Tehnična navodila v zvezi s tekmovanjem je tekmovalcem predstavila Irena Rosa, sodnica tekmovanja. Prireditev so si, poleg tekmovalcev ogledali še družinski člani tekmovalcev in drugi spremljevalci, ki so uživali v sončnem vremenu in čudoviti naravi znotraj in ob Mladinskem zdravilišču, še posebej pa smo bili ponosni, ker si je tekmovanje ogledal tudi predsednik ZSČ, generalmajor dr. Alojz Šteiner.

Posebno svečan je bil uvod v prireditev, saj je državno himno zaigrala sekcija trobil simfoničnega orkestra Glasbene šole Krško.

Tekmovalo je 11 ekip ter nekaj posameznikov, skupaj 39 tekmovalcev. Na prvenstvu SV je sodelovalo 18 lokostrelk in lokostrelcev. Samo tekmovanje si je ogledalo veliko število spremljevalcev, gostov Mladinskega zdravilišča,

Ekipno zmago je dosegla ekipa OZSČ Ljubljana – 1 z doseženimi 488 točkami. Druga je bila ekipa MPRRV – 1, tudi z doseženimi 488 točkami, vendar malce nenatančnejšimi zadetki, tretja pa je bila ekipa OZSČ Šentjur – 1 z doseženimi 487 točkami. Ekipa iz OZSČ Ljubljana je prehodni pokal prejela v enoletno last.

Med posamezniki je prvo mesto osvojil predstavnik OZSČ Ljubljana – 1 Sandi Janežič z doseženimi 168 točkami, druga pa sta bila Anton Belej iz ekipe OZSČ Šentjur – 1 in Uroš Krička iz OZSČ Ljubljana – 1, ki sta pristreljala 167 točk.

Zaslužena priznanja so prvim trem ekipam in posameznikom podelili predsednik ZSČ generalmajor dr. Alojz Šteiner, Predsednik OZSČ Koper in član predsedstva ZSČ, major Bojan Starc ter sekretar OZSČ Koper in predsednik Komisije za nadzor delovanja ZSČ, major Aldo Knafelc.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo: Bojan Starc

Fotografije: Delgi Jerman in Ljubo Benevol

Film: Delgi Jerman