Odprto lokostrelsko tekmovanje ZSČ je to soboto privabilo tekmovalce in njihove spremljevalce iz vse Slovenije. Tekmovali so lokostrelci – člani ZSČ, ostali prijavljeni in pripadniki Slovenske vojske, ki so letos prvič, v okviru tekmovanja ZSČ, izvedli tudi prvenstvo SV v lokostrelstvu.

Tekmovanje je, kot vsa zadnja leta do sedaj, potekalo na območju Mladinskega zdravilišča in letovišča Rdečega križa Debeli rtič. Organiziralo in izvedlo ga je OZSČ Koper ob pomoči Lokostrelskega kluba Ankaran in predsedstva ZSČ v Ljubljani.

Vse prisotne je pozdravil major Bojan Starc, predsednik OZSČ Koper, ki je tudi odprl tekmovanje. Tehnična navodila v zvezi z tekmovanjem je tekmovalcem predstavila ga. Shalaby, sodnica tekmovanja. Prireditev so si, poleg tekmovalcev ogledali še družinski člani tekmovalcev in drugi spremljevalci, ki so uživali v sončnem vremenu in čudoviti naravi znotraj in ob Mladinskem zdravilišču.

Tekmovalo je 11 ekip s po tremi tekmovalci. Skupaj z lokostrelci iz SV je tekmovalo 54 tekmovalcev.

Ekipno zmago je dosegla ekipa OZSČ Ljubljana – 1 z doseženimi 500 točkami. Druga je bila ekipa OZSČ Ljubljana – 2 z doseženimi 482 točkami, tretja pa je bila ekipa OZSČ Ljubljana – 4 z doseženimi 462 točkami. Ekipa iz OZSČ Ljubljana je zmagala že tretjo leto zapored zato je prehodni pokal prejela v trajno last.

Med posamezniki so prva tri mesta osvojili predstavniki OZSČ Ljubljana. Zmago je slavil Žare Kranjc iz OZSČ Ljubljana – 1 z doseženimi 168 točkami, drugi je bil Sandi Janežič iz ekipe OZSČ Ljubljana – 2 s 167 točkami, tretje mesto pa sta si delila Aleks Bridgman in Uroš Krička, oba iz OZSČ Ljubljana – 1, z doseženimi 166 točkami.

Zaslužena priznanja so prvim trem ekipam in posameznikom podelili predsednik OZSČ Koper in član predsedstva ZSČ, major Bojan Starc, major Aldo Knafelc, sekretar OZSČ Koper in podpolkovnik Jure Velepec, poveljnik športne enote SV.

This slideshow requires JavaScript.

Za ogled filma klikni na spodnjo povezavo:

https://drive.google.com/file/d/0B07vpqRogYNmemdSRzJtWVJER1U/view

Tekst: major Bojan Starc

Fotografija: major Ljubo Benevol, poročnik Darij Piciga

Film: Ljubo Benevol, obdelava in montaža videa Delgi Jerman

Prijave in rezultati:

ZSČ lokostr_tekm_20170001