V sklopu aktivnosti, ki jih izvaja ObZSČ Ilirska Bistrica, je tudi udeležba na strelskih tekmovanjih, ki jih organizira Slovenska vojska. Člani tako tekmujejo na lokalnem ravni, najboljši pa se potem uvrstijo na višja tekmovanja.

V soboto, 6. aprila, je 1. brigada SV organizirala tretjo tekmo na prvi ravni z vojaško puško PAP M-59 na strelišču Mlake pri Vipavi. Tekmovalo je 14 ekip oziroma 42 tekmovalcev s postojnskega območja. Najboljših pet se je uvrstilo na tekmovanje na drugi ravni, ki bo v soboto, 11. maja, na strelišču Crngrob. V aprilu sta strelska tekmovanja  potekala na strelišču Mlake in v Trbovljah.

Tekmovanja se lahko udeležijo člani organizacij in društev, s katerimi ima Slovenska vojska sklenjene pogodbe o civilno-vojaškem sodelovanju, ter vsi zainteresirani državljani Republike Slovenije, ki se prijavijo prek navedenih organizacij in društev. V letošnjem letu je bil veliko poudarek na sodelovanju z mladimi, ki so bili vključeni v strelske ekipe in tako je poteklo tudi izvajanje promocije vojaškega poklica.

Iz ObZSČ Ilirska Bistrica je ekipa Janka Slavca zasedla 2 mesto (streljanje s pol-avtomatsko puško) in se uvrstila na nadaljnje tekmovanje, ki bo potekalo na strelišču Crngrob. Janko Slavec je pa v kategoriji »posamični strelec« dosegel drugo mesto.

Sočasno pa je v Trbovljah tudi potekalo streljanje s polavtomatsko puško in pištolo, na katerem sta sodelovala naša člana Memon Miran in Vrh Boris.

Vsem zmagovalcem in sodelujočim iskrene čestitke za dosežke in uspešno strelsko kondiciranje!

Besedilo in fotografije: Občinsko združenja slovenskih častnikov Ilirska Bistrica.