V skladu z letnim načrtom dela smo člani OZSČ Idrija-Cerkno v soboto 15. 6. 2019 izvedli strelsko urjenje s pištolo in puško. Ob 8. uri smo se zbrali na strelišču Društva za praktično in športno streljanje Cerkno na Lajšah nad Cerknem. Vabilu so se odzvali tudi člani in članice Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Idrija-Cerkno, člani Veteranskega društva Sever Severno Primorske in nekateri podporni člani. Skupno se je strelskega urjenja udeležilo 28 strelk in strelcev. Po pozdravnem nagovoru sekretarja OZSČ Idrija-Cerkno so bili udeleženci seznanjeni s potekom urjenja, redom na strelišču ter varnem rokovanju z orožjem. Urjenje smo izvedli pod strokovnim vodstvom članov SD Cerkno. Streljali smo na padajoče in stoječe tarče ter na tarče za precizno streljanje. V prvem delu smo streljali s pištolami 9×19, v drugem z različnimi jurišnimi puškami v lasti članov SD in v tretjem delu z MK puško na tarče za precizno streljanje. Rezultati zadetkov vseh so bili zelo dobri. Prijetno so nas presenetile predstavnice nežnejšega spola, ki so dosegle zavidljive rezultate zadetkov.

Strelsko urjenje smo končali ob 12.uri. Napravili smo kratko analizo urjenja in dali besedo tudi gostom, predstavnikom sodelujočih društev. V imenu Veteranskega društva Sever SP pododbor Tolmin nas je pozdravil g. Igor Gerbec. Predsednik g. Marijan Platiše pa nas je pozdravil v imenu OZVVS Idrija-Cerkno. Zahvalil se je za povabilo, čestital za uspešno izvedeno aktivnost in večletno uspešno sodelovanje. Predstavil nam je poslanstvo in program dela OZ veteranov s poudarkom na aktivnostih, pri katerih je prav in zaželeno, da sodelujemo veteranska in domoljubna društva. Čestital nam je za prihajajoči praznik Dan državnosti. Dan, ki je posvečen dnevu 25. junij 1991, ko je bila sprejeta Deklaracija o neodvisnosti Slovenije in Temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije. Že naslednji dan smo bili napadeni s strani JLA. Pripadniki Teritorialne obrambe in Slovenske Milice smo morali z orožjem v roki braniti razglašeno neodvisnost in samostojnost Slovenije in jo v deset dnevni vojni za Slovenijo uspešno ubranili.

Tovariško druženje smo zaključili z okusnim kosilom in žlahtno kapljico iz kraške kleti našega člana in si obljubili, da se v na jesen zopet srečamo.

 

This slideshow requires JavaScript.

Jože Erjavec, sekretar OZSČ Idrija-Cerkno.