Društvo general Maister iz Veržeja je pripravilo slovesnost, na kateri so se v prisotnosti praporščakov veteranskih in domoljubnih društev, ki jim je poveljeval praporščak PO VVS za Pomurje Matjaž Perša, poklonili svojim prednikom, ki so se odzvali pozivu generala Maistra za osvoboditev severnih krajev Slovenije. Odkritje doprsnega kipa nadporočniku Ostercu rojenemu 1.5.1894 v Veržeju, umrlemu leta 1991 v Mariboru, učitelju, kurirju generala Maistra in aktivnemu borcu  v spopadih, sta izvedli Osterčevi hčerki, Lovrencija Gabrovšek in Cirila Šepec.

Zbrane so nagovorili domači župan Slavko Petovar,  predsednica Zveze društev general Maister mag. Lučka Lazarev Šerbec. Slavnostni govornik,  upokojeni generalmajor Slovenske vojske in podpredsednik prekmurskega društva General Maister Murska Sobota, dr. Alojz Šteiner je spregovoril o zgodovinskem pomenu Maistrovih borcev.

Doprsni kip, delo akademskega kiparja Drev Marjana je blagoslovil župnik mag. Jože Pozderec.

V kulturnem programu so nastopile učenke in učenci OŠ Veržej, pihalni orkester KUD Muzika Križevci, moška vokalna skupina KUD Slavko Osterc Ljutomer, folklorna skupina Leščeček.

Kot simbol slovenstva sta župan Petovar in predsednik društva General Maister Vežej, Drago Fras v parku posadila lipo.

Slovesnosti smo se udeležili tudi člani predsedstva OZ VVS Gornja Radgona s predsednikom Nikolajem Brusom.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo, posnetki: Dani Mauko