Člani in članice Zveze Slovenskih častnikov Brežice smo se v soboto, 30. 3. 2019, udeležili tekmovanja v streljanju z vojaško PAP M 59/66, ki ga je na strelišču Radna nad Sevnico,  organizirala SV za območje Novega mesta.

V zadnjih letih smo v ZSČ Brežice imeli največ prijavljenih ekip v Sloveniji, na kar smo posebej ponosni in tudi tokrat nismo razočarali, kljub temu, da v letu 2019 velja pravilo, da mora en član ekipe izpolnjevati starostno omejitev in sicer mora biti  njegova starost med 18 do 28 letom. Sestavili in prijavili smo devet ekip, kar štejemo za  najpomembnejše.

Dve naši ekipi ZSČ Brežice sta se uvrstili v II. raven tekmovanja, zasedli smo drugo in četrto mesto kljub pomlajenim ekipam. Med prvih deset najboljših strelcev tekmovanja smo imeli tri člane našega združenja.

Naš predsednik Milko Veršec se je po podelitvi priznanj zahvalil SV v imenu vseh tekmovalcev in tekmovalk za odlično organizirano tekmovanje, katerega pravo pravilo je vedno 100 % varnost vseh udeleženih. Prav tako se je poveljnik TERP 72. BR SV, polkovnik Vasilije Maraš, zahvalil nam za pomoč pri izvedbi tekmovanja.

Pripadnikom SV smo se po končanem tekmovanju v ZSČ Brežice zahvalili na poseben način,  kot že vsa leta doslej smo jih počastili s pravim vojaškim fižolom in pijačo.

Besedilo: Maja Inocente in Milko Veršec in fotografije: Janez Godler.