Skladno z letnim načrtom dela OZSČ Trbovlje so trboveljski častniki v soboto 3. 6. 2017, organizirali in izvedli strelsko tekmovanje s polavtomatsko puško in pištolo, oboje kalibra 7,62 mm, na njihovem strelišču Agnez. Tekmovanja se je udeležila tudi ekipa OZSČ Bele krajine.

V sončnem jutru so nas na strelišču nad Trbovljami pričakali trboveljski prijatelji – častniki. Po prijavi smo že lahko spremljali streljanje naših predhodnikov, ki so s puško leže z naslonom streljali na razdalji 100 metrov v tarčo 50 x 50 cm s 5 + 10 naboji ter s pištolo na 15 metrov stoje v enako tarčo s 3 + 10 naboji. Tisti, ki so streljali s svojim orožjem, so s pištolo streljali na razdalji 25 metrov.

Kar hitro smo na vrsto prišli tudi sami. Bili smo prijetno presenečeni predvsem nad zadetki s puško, kakršne doslej mnogi izmed nas še nismo videli.

Po končanem streljanju smo se okrepčali z malico in osvežili s pijačo. Sledila je še razglasitev rezultatov s podelitvijo medalj in kmalu smo se morali odpraviti proti domu.

Trboveljskim častnikom smo hvaležni za gostoljubnost in brezhibno ter varno izvedbo tekmovanja na njihovem res dobro urejenem strelišču, ki pa ga z mnogo entuziazma še dograjujejo.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo in fotografije: Peter Golobič