Skladno z letnim načrtom dela OZSČ Trbovlje in Zveze (ZSČ) za leto 2021 je bilo za soboto, 5. junija 2021, razpisano strelsko tekmovanje posameznikov s polavtomatsko puško in pištolo. Tekmovanja smo se udeležili tudi trije člani OZSČ Bela krajina.

Trboveljski častniki so tekmovanje pripravili tradicionalno zgledno. Sami so tekmovanje izvedli že dan prej, kar je bila odlična »generalka« za sobotno tekmovanje.

Po prihodu na strelišče Agnez nad Trbovljami so nas organizatorji seznanili s pravili tekmovanja: s puško smo streljali na razdalji 100 metrov s tremi poskusnimi streli in desetimi za oceno, v tarčo 50×50 cm smo streljali leže z naslonom. S pištolo kalibra 9 mm pa smo streljali na razdalji 25 m, stoje in brez naslona, prav tako s tremi poskusnimi streli in desetimi za oceno.

Ko smo prišli na strelska mesta, smo najprej nejeverno pogledovali proti tarčam, saj so se le-te mnogim izmed nas zdele precej dlje od stotih metrov. Razlog za to je bila verjetno naša dolga odsotnost s strelišč zaradi znanega stanja v državi in svetu – Covid-19. Ob tem je treba omeniti, da so tudi s te plati na strelišču veljali sorazmerni ukrepi.

Po streljanju s puško smo se preselili v strelski kontejner, kjer smo se pomerili še s pištolami velikega kalibra. Ob res dobrem vodenju smo našo sobotno nalogo opravili hitro in varno.

Sledila je malica in nekaj hitrih pozdravov s tovariši iz vse Slovenije in že smo bili na poti proti domu.

Naša daljša odsotnost s strelišč je gotovo negativno vplivala na rezultate streljanja, vendar pa vseeno ugotavljamo, da je bil sobotni dogodek za vse zelo koristen, upamo pa tudi, da se bomo odslej ob ureditvi razmer pogosteje srečevali.

Besedilo in fotografije: Peter Golobič