Belokranjski častniki smo tudi letos, na zadnjo julijsko soboto, uspešno izpeljali 23. spust KOLPA-KUPA 2021. Spust, ki šteje tudi kot krovni dogodek Zveze slovenskih častnikov (ZSČ), pa letos žal ni bil mednarodni v skupni soorganizaciji s hrvaškimi častniki karlovške županije, ki so bili zaradi Covid ukrepov prisiljeni odpovedati udeležbo.

Letošnji spust smo izvedli na delu Kolpe iz Gribelj do Metlike. Dogodka se je udeležilo 118 udeležencev iz častniških organizacij Novega mesta, Nove Gorice, Hrastnika, Krškega, Brežic, Zagorja ob Savi, Maribora, Ljubljane in Domžal ter iz domače belokranjske častniške organizacije. Svoje predstavnike na spustu pa so imele tudi veteranske in domoljubne organizacije Bele krajine ter organizacije hrvaških veteranov iz Ozlja in iz Hrvaškega Zagorja. Veseli smo, da so se dogodka udeležili tudi semiška županja Polona Kambič in župana Metlike in Črnomlja, Darko Zevnik in Andrej Kavšek.

Udeležence so pozdravili predsednik OZSČ Bela krajina Anton Krašovec, v imenu belokranjskih občin pa semiška županja Polona Kambič na sprejemu ter črnomaljski župan Andrej Kavšek na zaključku. V imenu ZSČ pa je udeležence nagovoril tudi generalni sekretar ZSČ, brigadir Martin Jugovec.

Udeleženci so uživali v topli Kolpi, vodnih “bitkah” med posadkami raftov in v prijetnem druženju.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo: Anton Krašovec

Fotografije: Anton Krašovec, Bojan Jakša, Silvo Turk