Skladno z letošnjim delovnim načrtom smo belokranjski častniki v soboto, 7. oktobra 2017, izvedli kondiciranje v streljanju s polavtomatsko vojaško puško in pištolo. Streljanje smo izvedli na strelišču Kluba praktičnega streljanja Črnomelj v Kanižarici, orožje pa so nam prijazno posodili trboveljski prijatelji – častniki.

Strelskega kondiciranja se je udeležilo 30 strelcev: 23 iz OZSČ Bele krajine, trije iz OZSČ Trbovlje in štirje iz OZVVS Bela krajina.

Za streljanje s puško so veljala naslednja pravila: streljali smo s polavtomatsko puško VZ68, na razdalji 100 m, v ležečem položaju, s tremi poskusnimi naboji in osmimi za oceno. Najboljši so bili naslednji častniki: prvo mesto je dosegel Jože Matekovič, drugo Borut Brinc in tretje Jože Ružič – vsi trije iz OZSČ Bele krajine.

Z vojaško pištolo 7,62 mm pa smo se pomerili v stoječem položaju na razdalji 20 m, s tremi poskusnimi naboji in osmimi za oceno. Tudi s tem orožjem so bili najboljši Belokranjci: prvi je bil Anton Šuklje, drugi Anton Krašovec, tretji pa Slavko Gračan.

Tekmovanje je uspešno in varno vodil podpolkovnik Anton Šuklje ob pomoči namestnika, stotnika Branka Kobetiča.

Po streljanju je sledilo prijetno druženje ob odličnem lovskem golažu, ki ga je pripravilo in postreglo Gostišče Veselič.

Besedilo:         Peter Golobič

Fotografije:     Anton Krašovec

This slideshow requires JavaScript.