Občinsko združenje slovenskih častnikov Hrastnik je v soboto, zadnjega avgusta letos, na svojem strelišču nad Hrastnikom organiziralo strelsko tekmovanje s pištolo CZ M70. Tekmovanja smo se udeležili tudi trije člani OZSČ Bela krajina.

 Že ob prihodu na strelišče, na katerem smo bili Belokranjci prvič, smo dobili dober vtis o urejenosti. Še boljši vtis pa je na nas naredila vrhunska organizacija, red, disciplina in varnost na samem streljanju.

Tekmovanje je kljub temu, da nas je bilo štiriinšestdeset, potekalo zelo gladko. Za marsikoga izmed nas pa je bilo zanimivo srečanje s pištolo CZ M70, ki nosi popularno ime »Čebelica«.

Po samem streljanju smo se podprli z izdatno malico, nato pa je sledila razglasitev rezultatov in podelitev medalj in prehodnega pokala. Gostitelji – člani OZSČ Hrastnik, pa so pripravili tudi žrebanje nagrad za vse udeležence s privlačno glavno nagrado – polavtomatsko pištolo P19-LBlue.

Po prijateljskem druženju smo se polni novih informacij in lepih vtisov poslovili od prijaznih in zagnanih zasavskih gostiteljev.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo in fotografije: Peter Golobič.