V soboto, dne 2. junija 2018, je Združenje slovenskih častnikov Brežice organiziralo tradicionalno druženje in strelsko tekmovanje za prehodni pokal predsednika Zveze slovenskih častnikov v streljanju z malokalibrsko puško in metanju ročne bombe.

Člani OZSČ Bele krajine smo se skupaj z ostalimi udeleženci zbrali zjutraj pri lovski koči v Bukovju nad Bizeljskim, kjer nas je prizadevni predsednik OZSČ, Brežice Milko Veršec, seznanil s potekom današnjega tekmovanja.

Del udeležencev se je na lepo urejenem strelišču najprej pomeril v streljanju z MK puško na razdalji 35 metrov, drugi del pa je pristopil k metu šolske ročne bombe v cilj na razdalji 20 metrov. Udeleženci pa smo se lahko pomerili tudi v streljanju z zračno puško.

Ob izvrstni organizaciji in strogi disciplini so bila tekmovanja brez kakršnihkoli težav hitro zaključena. Sledila je razglasitev rezultatov, najboljšim pa je odličja podelil podpredsednik ZSČ Tomaž Lavtižar.

V nadaljevanju je sledila malica za udeležence in seveda prijateljski pogovori, ki so se vrteli predvsem okoli doseženih današnjih rezultatov.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo: Peter Golobič, fotografije:   Silvo Turk in Peter Golobič.