V nedeljo, 7. januarja 2018, popoldne se je na Suhorju pri Metliki odvijala slovesnost ob 74-letnici odhoda Štirinajste divizije iz Bele krajine na Štajersko. Letos je bil ob tej priložnosti organiziran tudi spominski pohod iz Metlike na Suhor.

Tokrat je bil suhorski kulturni dom premajhen za vse, ki so se želeli udeležiti letošnje slovesnosti, precej udeležencev je moralo ostati pred domom.

Zbrane sta pozdravila metliški župan Darko Zevnik in predsednik krajevnega odbora Zveze borcev za vrednote NOB Suhor Anton Muc. Kot slavnostni govornik pa je nastopil partizanski komandant Franc Sever – Franta. Poleg navedenih nastopov so domačini pripravili tudi prijeten priložnostni kulturni program.

Spominske slovesnosti smo se v uniformah in s svojim praporom udeležili tudi člani Območnega združenja slovenskih častnikov Bele krajine, na Suhor pa je prišlo tudi nekaj častnikov iz drugih združenj. S svojo prisotnostjo pa je slovesnost v imenu vodstva Zveze slovenskih častnikov počastil tudi častni predsednik ZSČ, polkovnik Miha Butara.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo: Peter Golobič

Fotografije: Bojan Jakša in Miran Kapele