Prizadevni častniki, združeni v OZSČ Brežice, so tudi letos organizirali tekmovanje v streljanju s pištolo REX ZERO 1. Tekmovanje so planirali za soboto, 4. maja, vendar pa so zaradi slabega vremena izvedbo prestavili na nedeljo, 19. maja 2019.

Na povabila iz prijateljskega občinskega združenja ZSČ se z veseljem odzovemo tudi belokranjski častniki. Tako sta se v nedeljo zjutraj čez Gorjance odpravili dve tričlanski ekipi, ki sta na tekmovanju zastopali barve OZSČ Bela krajina.

Pri lovski koči v Bukovju nad Bizeljskim so nas pričakali domačini iz OZSČ Brežice in strelci iz drugih združenj, ki so se želeli pomeriti v streljanju s pištolo REX ZERO 1, slovenskim proizvodom iz družbe Arex v Šentjerneju.

Na brezhibno organiziranem strelišču smo se nato pomerili v streljanju na 25 metrov v stoječem položaju. Skupaj smo ugotovili, da je prva slovenska pištola zelo primerna tudi za potrebe častniških organizacij, saj so bili zadetki povsem solidni.

Med tekmovanjem je potekalo tudi vzporedno streljanje z zračno puško, saj organizator vedno poskrbi, da tekmovalcem med čakanjem ni dolgčas.

Po opravljenem streljanju so nas domačini pogostili še z okusno malico in polni novih strelskih vtisov smo se odpravili proti domu.

This slideshow requires JavaScript.

 

Besedilo:         Peter Golobič

Fotografije:      Silvo Turk