V soboto, 20. junija 2020, je v Vojaškem objektu Kadetnica v Mariboru potekala dvojna aktivnost Zveze slovenskih častnikov: 21. razširjena seja Predsedstva ZSČ in vzporedno usposabljanje zastavonoš ZSČ. Mariborskega dogodka smo se udeležili predstavniki vseh OZSČ iz jugovzhodne Slovenije.

Razširjena seja predsedstva je imela dva vsebinska dela: slovesni del in delovni del. V sklopu slovesnega dela so bila tudi vročena najvišja priznanja ZSČ: sedem zlatih plaket ZSČ in tri priznanja za izjemne dosežke v ZSČ s kipcem generala Ivana Dolničarja.

Med prejemniki najvišjega priznanja za izjemne dosežke v ZSČ je bil tudi predsednik Območnega združenje zveze slovenskih častnikov Bela krajina in član Predsedstva ZSČ, stotnik Anton Krašovec. Stotnik Krašovec je to najvišje priznanje prejel za svoje dolgoletno požrtvovalno in ustvarjalno delo v tej naši stanovski organizaciji.

V imenu vseh prejemnikov priznanj se je zahvalil stotnik Krašovec in v svojem nagovoru poudaril, da mora naše delovanje temeljiti na časti in ponosu.

Razširjeno predsedstvo je v nadaljevanju po odmoru pristopilo k delovnemu delu 21. seje, zastavonoše ZSČ pa smo po ogledu vojaškega muzeja v Kadetnici pristopili k usposabljanju na dvorišču vojaškega objekta. Sledilo pa je še kosilo v jedilnici vojašnice Generala Maistra.

Belokranjski častniki se pridružujemo čestitkam vsem prejemnikom najvišjih priznanj ZSČ.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo in fotografije: Peter Golobič.