Vsako jesen se v Beli krajini odvije več svečanosti, ki se jih udeležimo tudi častniki, združeni v OZSČ Bela krajina. Tako je bilo tudi letos – od 25. oktobra do 7. novembra smo se udeležili kar petih dogodkov v vseh treh belokranjskih občinah.

 Že v petek, 25. oktobra, se je odvila komemoracija v spominskem parku na Trgu svobode v Metliki. Člani OZSČ Bela krajina smo se komemoracije udeležili v uniformah in s svojim praporom.

V ponedeljek, 28. oktobra, pa je svoj občinski praznik praznovala občina Semič. Zelo dobro obiskana proslava se je odvijala v Kulturnem centru Semič. Ob nagovorih in bogatem kulturnem programu so v Semiču podelili tudi dve občinski diplomi in dve plaketi.

V četrtek, 31. oktobra, sta se odvili dve spominski komemoraciji: na črnomaljskem Gričku in na Gornjih Lazah v semiški občini. Obeh smo se tradicionalno udeležili belokranjski častniki s svojim praporom. K obema spominskima obeležjema pa smo položili sveče.

V četrtek, 7. novembra, pa smo se s praporom in v svečanih uniformah udeležili spominske slovesnosti na Lokvah pri Črnomlju v spomin prvemu poveljniku slovenske vojske Francu Rozmanu-Stanetu, ki je preminul v bližini. Tudi tu smo prisluhnili nagovorom in kulturnemu programu in k obeležju položili sveče.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo:         Peter Golobič

Fotografije:      Jurij Jelerčič, Bojan Jakša in Peter Golobič