Tudi letos so belokranjski veterani, združeni v OZVVS Bela krajina, v počastitev Dneva državnosti organizirali in izvedli že 11. ekipno tekmovanje v streljanju z vojaško pištolo.

Letos se je za strelsko tekmovanje prijavilo kar osem ekip: ekipa OZVVS Dolenjska, OZVVS Kočevje, PVD Sever Dolenjska in Bela krajina, UDVDR RH Ozalj-Žakanje iz sosednje Hrvaške, ekipa Slovenske vojske iz vojašnice Franca Uršiča v Novem mestu, naša ekipa OZSČ Bele krajine in dve ekipi iz OZVVS Bela krajina.

Na sobotno jutro smo se zbrali v Kanižarici in se skupaj odpravili na strelišče Kluba praktičnega streljanja, kjer je vodstvo tekmovanja že pripravljalo vse potrebno. Po uvodnih nagovorih predsednika OZVVS Bela krajina Matije Brunskoleta in vodje streljanja Jožeta Kočevarja so ekipe pristopile k današnji nalogi – streljanju z vojaško pištolo 7,62 mm TT na razdalji 15 metrov v tarčo 50×50 cm, stoje s tremi naboji za preizkus in z desetimi naboji za oceno.

Ob brezhibnem vodenju tekmovanja in ob potrebni zbranosti ter ob natančnem delu sodniškega tima pod vodstvom Branka Kobetiča smo kar hitro zaključili današnje tekmovanje. Po družnem komentiranju opravljenega streljanja smo skupaj odšli s strelišča in se preselili na turistično kmetijo Bahor na Tanči gori.

Ker je bilo streljanje za nami, smo lahko poskusili vinske pridelke Bahorjevih, sledila pa je tudi malica. Ob zvokih harmonike je hitro prišel čas razglasitve rezultatov.

Med tričlanskimi ekipami so zmagali gostje iz UDVDR Ozalj-Žakanje, drugo mesto je osvojila 2. ekipa OZVVS Bela krajina, tretje mesto pa 1. ekipa istega OZVVS.

Med posamezniki pa je bila najboljša članica OZVVS Bela krajina Janja Metež, drugi je bil Peter Županc, član PVD Sever Dolenjska in Bela krajina, tretje mesto pa je osvojil gost iz Hrvaške Vjekoslav Vidović.

V sproščenem vzdušju je kar prehitro napočil čas slovesa, seveda ob obljubi, da se drugo leto zopet srečamo na tekmovanju, s še boljšimi rezultati.

Besedilo in fotografije: Peter Golobič

This slideshow requires JavaScript.