Kot v vse dejavnosti v državi iz širše, je koróna epidemija zarezala tudi v delovanje Zveze slovenskih častnikov in s tem v delo območnih in občinskih organizacij. Po preklicu epidemije se je predsedstvo OZSČ Bela krajina sestalo na svoji tretji letošnji seji in prvi po epidemiji, v ponedeljek, 18. maja 2020.

Po prvih dveh aktivnih in uspešnih mesecih letošnjega leta smo za soboto, 7. marca, sklicali svečani letni zbor, na katerem naj bi tudi obeležili 25-letnico našega delovanja in razvili svoj novi prapor. Žal pa je le dve uri pred predvidenim začetkom svečanosti prišlo do odpovedi le-te zaradi znanih zdravstvenih razlogov. Zato smo uradni del letnega zbora v naslednjih dneh uspešno izvedli v korespondenčni obliki, svečani del pa bomo izvedli takoj, ko bodo razmere to dopuščale.

Na svečanem zboru smo prisotnim nameravali razdeliti tudi bilten, ki smo ga pripravili ob naši 25-letnici in v katerem je opisano naše delovanje v četrtstoletnem obdobju.

Na ponedeljkovi seji predsedstva smo pregledali seznam nalog, ki zaradi okoliščin niso bile izvedene, opredelili pa smo tudi izvedbo predstoječih kratkoročnih nalog. Ker se je v preteklem obdobju nabralo kar nekaj nalog s področja spoznavanja orožja in streljanja, je bil na seji prisoten tudi predsednik komisije za šport.

Naše aktivnosti se začenjajo takoj – že v sredo bomo prevzeli dodatne terenske uniforme, to soboto pa se bo naša delegacija udeležila letos nekoliko drugačne obeležitve pekrskih dogodkov 1991.

Na koncu pa še dobra novica za člane slovenskih združenj: letošnji tradicionalni spust Kolpa – Kupa bo izveden v soboto, 1. avgusta, če bodo seveda takratne zdravstvene razmere to dopuščale.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo in fotografije: Peter Golobič.