December je mesec za pregled opravljenega dela v iztekajočem se letu, ker pa je v tem mesecu tudi eden najpomembnejših praznikov naše države Slovenije, smo belokranjski častniki aktivni tudi v prednovoletnem času.

 Za v sredo, 18. decembra 2019, je predsednik OZSČ Bela krajina Anton Krašovec sklical zadnjo sejo razširjenega predsedstva. Srečali smo se na kmečkem turizmu Jakljevič v Berčicah pri Metliki. Pretresli smo delo v iztekajočem se letu 2019 in ugotovili smo, da smo bili uspešni. V nadaljevanju pa nam je predsednik OZSČ predstavil naloge, ki nas čakajo v letu, ki je pred nami. Sledilo je častniško druženje, po katerem smo se razšli z najlepšimi željami za leto 2020.

V ponedeljek, 23. decembra 2019, pa je bila v Kulturnem domu Črnomelj organizirana svečanost ob Dnevu samostojnosti in enotnosti, katere smo se v lepem številu udeležili tudi belokranjski častniki, kar nekaj nas je bilo v svečanih uniformah. Slavnostni govornik na svečanosti je bil črnomaljski župan Andrej Kavšek, kulturnemu programu pa je dal pečat nastop Slovenskega okteta.

Vsem obiskovalcem naše spletne strani želimo vse dobro v letu 2020, predvsem pa veliko zdravja!

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo:         Peter Golobič

Fotografije:      Bojan Jakša in Peter Golobič