V soboto, dne 1. aprila 2017, je bilo na strelišču Radna nad Sevnico organizirano tekmovanje v streljanju z vojaško puško M-48 7,9 mm za organizacije, društva in državljane Republike Slovenije.

V sobotnem jutru, ki je bilo kot naročeno za aktivnosti na prostem, smo se tudi člani OZSČ Bele krajine odpravili v Posavje – to pot smo za tekmovanje prijavili kar tri tričlanske ekipe.

Na Radni so nas pričakali številni znanci – častniki in veterani. S strelišča pa so se že kmalu zaslišali mogočni poki, saj so prve ekipe že začele s tekmovanjem.

Na streljanje so nas pripravili naši znanci in prijatelji – častniki, podčastniki in vojaki, pripadniki Teritorialnega polka 72. brigade SV, ki domujejo v vojašnici Franca Uršiča v Novem mestu. Navedenim pripadnikom SV gre zahvala za strokovno in brezhibno izvedeno tekmovanje.

Tudi belokranjske ekipe so druga za drugo v daljših časovnih presledkih izvedle streljanje in že smo se gnetli ob oglasni tabli z rezultati.

Po zaključku tekmovanja in podelitvi odličij smo sedli k zasluženi malici – vojaškemu pasulju in kozarcu rujnega, za kar so poskrbeli brežiški častniki.

Skupno smo ugotovili, da je tako obnavljanje vojaških veščin zelo dobrodošlo, prav tako pa tudi druženje stanovskih tovarišev.

Besedilo in fotografije: Peter Golobič

This slideshow requires JavaScript.