V junijskih dneh so se v jugovzhodni Sloveniji zvrstila kar tri strelska tekmovanja v počastitev Dneva državnosti. Tričlanske ekipe strelcev Območnega združenja ZSČ Bela krajina so se udeležile vseh treh tekmovanj.

Najprej se je v soboto, 20. junija 2020, na strelišču Kluba praktičnega streljanja v Kanižarici pri Črnomlju odvilo tradicionalno, že štirinajsto po vrsti, tekmovanje v streljanju s pištolo, ki ga organizira Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Bela krajina. Letos se je tekmovanja udeležilo šest ekip, med njimi tudi ena iz sosednje Hrvaške. Najbolje so se odrezali strelci OZVVS Dolenjska.

Na predpraznični večer pa je na novomeškem mestnem strelišču potekalo strelsko tekmovanje veteranskih organizacij z zračno puško, ki ga je organiziralo Območno združenje slovenskih častnikov Novo mesto. Najbolj so se izkazali strelci OZVVS Trebnje.

Častniki iz prijateljskega Občinskega združenja slovenskih častnikov Brežice pa so na sam Dan državnosti organizirali tekmovanje v streljanju z malokalibrsko puško in v metanju ročne bombe. Tekmovanje za prehodni pokal ZSČ je potekalo na strelišču v Globokem. Naša strelska ekipa je zasedla četrto mesto.

Besedilo: Peter Golobič, fotografije:  Silvo Turk.