V petek, 11. in v soboto, 12.10.2019 je na strelišču Agnez nad Trbovljami potekalo 22. odprto državno prvenstvo ZSČ v preciznem streljanju s pištolo velikega kalibra. Prvenstva se je v soboto udeležilo tudi pet članov OZSČ Bela krajina.

Na tekmovanju, katerega pokroviteljica je bila načelnica GŠSV generalmajorka Alenka Ermenc, izvedba pa je bila poverjena OZSČ Trbovlje, smo se pomerili kar 203 tekmovalci, bodisi v 58 tričlanskih ekipah, bodisi kot posamezniki. Streljali smo na razdalji 25 metrov po pet poizkusnih strelov in štirikrat po deset strelov za oceno.

Kljub izdatnemu številu strelov je tekmovanje ob izvrstni organizaciji na lepo urejenem strelišču potekalo tekoče in brez težav, na roko nam je šel tudi prelep sončen zgodnjejesenski dan.

Po opravljenem streljanju smo se še podprli z malico in si ogledali tekoče objavljene rezultate, ob katerih smo bili nekateri bolj, drugi pa manj zadovoljni. Seveda smo dosežene rezultate pokomentirali s častniki-strelci iz mnogih slovenskih združenj ZSČ.

Belokranjski strelci smo na poti domov združili prijetno s koristnim – spotoma smo se ustavili na dolenjskem Klevevžu, kjer smo si ogledali slapove Radulje in termalni izvir Toplica.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo in fotografije: Peter Golobič